Limitirana kapsulna kolekcija DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL

DIESEL UPCYCLING FOR je prva velika inicijativa usklađena sa strategijom tvrtke For Responsible Living, koja se usredotočuje na održivu budućnost, što uključuje redovitu uporabu upcycling materijala u proizvodnji.

Prva kolekcija u seriji DIESEL UPCYCLING FOR kreirana je s partnerom 55DSL. U staroj reinterpretaciji inspiracija i nadahnuće je dolazilo iz Dieselove ikonične baštine kako bi se kreirala živopisna sportska estetika. Stara zaliha, arhivski artikli i prototipovi su prepravljeni i stvoreni su potpuno obnovljeni jedinstveni limitirani proizvodi.

DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL koristi snažne nijanse boja, tie-dye tretmane, mineralne boje, miješane materijale i preklapajuće logotipove kako bi se stvorio svjež ljetni niz od samo 5055 komada s jakim fokusom na Dieselov traper.

Transparentnost je ključ kolekcije. Zbog toga svaki proizvod DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL ima QR kod koji direktno usmjeruje kupca do stranice gdje može pronaći sve informacije o proizvodu s vizualnim pregledom cijelog postupka proizvodnje.

Kapsulna kolekcija predstavljena je 22-og veljače 2020.godine  tijekom Tjedna mode u Milanu . U formatu “Made now, buy now” kolekcija je prikazana uživo gdje su krojačice izrađivale dijelove kolekcije pred publikom. Glazba je bila snažna komponenta cijelog doživljaja. Umjetnici su stvarali glazbu od mehaničkih zvukova upcycling predmeta.

DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL kolekcija dostupna je na www.diesel.com te u odabranim Diesel trgovinama  u koje ulazi i Zagreb i Split.

narančasta košulja DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL