PRAVA LJUBAV KROZ DUBOKU OSOBNU POVEZANOST U AKTUALNOJ KAMPANJI “KAD SMO ZAJEDNO”

Portret želje s odsutnosti koja potpiruje vatru

DIESEL predstavlja kratki film “Kad smo zajedno” u kojem se osam parova iz stvarnog života fizički i emocionalno ponovno povezuju nakon razdoblja odsutnosti iz međusobnih života.

Bez obzira na to jesu li međusobno bili izolirani zidovima, ulicama, granicama ili morima, vrijeme razdvojenosti potaknulo je čežnju, želju i zanos ponovnog zajedništva.

Nešto je ovdje zabilježeno kroz DIESEL-ovu smjelu kameru: nešto stvarno, sirovo i vrlo intimno. Prikazani parovi utjelovljuju svaku formu ljubavi.

“Kad smo zajedno” je prva kampanja formulirana pod vodstvom Dieselovog  kreativnog direktora Glenn Martensa.

Duboko u nama radujemo se svijetu u kojem će se istinska povezanost ponovo dogoditi, bez straha i bez tjeskobe.

Kroz svoju 40-godišnju povijest, DIESEL svojim oglašivačkim kampanjama pomiče granice, izaziva status quo normaliziranjem tabua, isticanjem socijalnih i ekonomskih nepravda ili komentiranjem apsurda društva i/ili politike.

Ipak sve je to učinjeno s namjerom da se prikaže “uspješan život” čak i kada smo suočeni s nedaćama. Od 2020. godine do 2021. godine – i bez obzira na sve – DIESEL i dalje vjeruje da snaga inkluzivnosti nadmašuje  sklonost ekskluzivnosti. Od svog osnutka, DIESEL je dao glas ljudima bez obzira na spol, porijeklo, rasu ili iskustvo – i ova se pozicija proteže širom svijeta.

U novoj kampanji “Kad smo zajedno” naglašava se važnost ljudske povezanosti nakon što smo bili lišeni iste. Koncept, parovi i prateći vizuali obuhvaćaju jednu sveobuhvatnu misao: biti zajedno ono je što život čini vrijednim življenja.

Fotografije i odgovarajući film u režiji redateljice dokumentaraca, Cheryl Dunn snimljeni su na lokaciji u New Yorku, smještajući osam parova u poznato okruženje i usmjeravajući kameru na njihove interakcije i njihova razmišljana o odsutnosti, želji i fizičkoj povezanosti.

Filmski aspekt objedinjuje ove narative, ističući zajedničke niti koje su postale vidljive tijekom kolektivne izolacije – i važnost ljudskih veza potrebnih za saniranje štete. Dunn je pridodala veliku pažnju i strpljenje u svojem vizualnom pristupu; nastojala je prikazati ljudskost u najautetičnijoj formi, uključujujući i kad postane neuredno, mokro ili entropično.

Cjelokupni kreativni koncept i izvedbu nadgledala je tvrtka: The Sunshine company

Redatelj i fotografkinja: Cheryl Dunn

Produkcijska kuća: Alldayeveryday

Postprodukacija: Exile

UPOZNAJTE PAROVE

Parovi su snimljeni u New Yorku , dolaze iz različitih socijalnih pozadina i s različitim iskustvima odsutnosti te različitim osjećajima i senzacijama izazvanim ponovnim povezivanjem.

Od samonametnutih razdoblja razdvajanja do rada na vlastitim izazovima – do osmomjesečne udaljenosti između prvog i drugog susreta; neprekidne borbe na daljinu, koristeći razdvojenost kao umjetničku muzu i uobičajne komplikacije svakodnevnog života. Ove priče stvaraju bogat miks ljudskog života i pozivaju publiku da prepozna vlastiti život i borbe.

 VIDEO KAMPANJE : https://youtu.be/y9nlqe2yE9w