GLENN MARTENS glavni kreativni direktor Diesela

 Imenovanje Glenn Martensa na mjesto  kreativnog direktora Diesela objavljenog  u listopadu 2020 godine izazvao je veliki interes u medijima i modnim krugovima!

U svojoj novoj ulozi, Glenn će na  svjetskoj razini nadgledati Dieselov stil, komunikaciju, dizajn interijera i općenito cjelokupni kreativni izgled Diesela.

Rođen 1983. godine, Glenn Martens je belgijski dizajner koji je započeo karijeru kod  Jean Paul Gaultier-a, a od 2013. godine postao je kreativni direktor pariške etikete Y/Project.

U 2017. godini Glenn je osvojio nagradu ANDAM a u 2018 godini Glenn je bio jedan od gostujućih dizajnera Dieselove eksperimentalne kapsulne serije Diesel Red Tag.

Renzo Rosso, predsjednik OTB grupacije izjavio je: “Otkad sam upoznao Glenna, vidio sam kako njegovo iskustvo raste a njegov talent se utemeljuje. Surađujući s njim na projektu Diesel Red Tag, gdje smo zajedno prolazili kroz arhivu i naslijeđe tvrtke te gledajući ga  kako komunicira s brendom, zbližilo nas je te sam vrlo sretan sada kada je preuzeo kormilo Diesela gdje će spojiti svoju viziju dizajna s ikonskim vrijednostima ovog jedinstvenog brenda.

“Izuzetna mi je čast i vrlo sam uzbuđen što sam postao dio Diesel obitelji. Sinonim za radikalnost, iskrenost i optimizam, Diesel je pomogao oblikovati budućnost kakvu vidimo. Jedinstven način komunikacije učinio ga je neporecivom ikonom. Danas, vise nego ikad osjećam potrebu slaviti te temeljne vrijednosti i graditi mostove kroz poruku nade” poruka je Glenn Martensa.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da pričekamo novu kolekciju s potpisom Glenn Martensa!