GREEN LABEL PROJEKT

Još veća ponuda  proizvoda sa “zelenom” etiketom

GREEN LABEL KOLEKCIJA je potpuno nova kolekcija “ready to wear” odjevnih predmeta izrađena od materijala iz odgovornih izvora oplemenjenih grafikom s Diesel DNA-om.

Sve je krenulo s Dieselovim ikoničnim traperom u kolekciji proljeće/ljeto 2020. Diesel je predstavio nove traper modele razvijene u skladu s obvezom prema budućnosti fokusiranoj na održivost s više poštovanja prema okolišu ali s daljnjim zadržavanjem snažnog identiteta brenda.

Odgovoran traper s DIESEL DNA sastoji se od traperica proizvedenih prema Dieselovim visokim standardima u zaštiti okoliša, objedinjenih pod etiketom Green Label.

Estetika je slična onoj na koju su kupci navikli; traperice su klasične, ikonične premium siluete u vintage pranjima,  s porezotinama i oštećenjima dobivenih posebnom laser tehnikom. Materijali su stvoreni pomoću inovativnih tehnika koje značajno smanjuju upotrebu vode i kemikalija tijekom proizvodnog procesa. Svaki par je tretiran minimalnom količinom GreenScreen certificiranim kemikalijama a upotreba vode je svedena na 40% manje u odnosu na konvencionalne metode.

Međutim s daljnjim razvojem Green Label etikete, održiva praksa je primijenjena i na ostale kategorije uključujući majice s kratkim i dugim rukavima, majice s i bez kapuljače. Izrađena od hibridnog tekstila organskog pamuka i recikliranog poliestera reciklirana vlakna potječu iz otpada prije i poslije potrošačke konzumacije – korištenih plastičnih boca i tvorničkog otpada.

Kolekcija Green Label je dostupna u ženskoj i muškoj liniji. Diesel je također predstavio karirane košulje u potpunosti izrađene od oranskog pamuka koji je uzgajan bez upotrebe sintetičkih kemikalija ili dobivenog iz genetski modificiranog sjemena.

U aktualnoj kolekciji  proljeće/ljeto 21 pod etiketom Green Label dostupne su jakna, ruksak, majice ( dugi i kratki rukav)  i naravno traperice.

Svi proizvodi pod Dieselovom “For Responsible Living” održivom strategijom sadržavaju specijaliziranu Green Label etiketu koja identificira one proizvode koji poštuju određene standarde u odnosu na upotrebljeni materijal i/ili obradu.