TRAPER I ODJEĆA IZ DIESELA U BORBI PROTIV VIRUSA I MIKROBA

Nakon najave u srpnju 2020 godine, dio ponude iz Diesel kolekcije proljeće/ljeto 2021 sadrži ultra inovativni antimikrobni i anivirusni denim tretman koji zaustavlja mikrobnu aktivnost*.

Inovativni tretman Polygiene ViralOff® i Odor Crunch® razvijen je u partnerstvu sa švedskom tvrtkom Polygiene®.

ViralOff®, je antimikrobni i anivirusni tretman koji štiti tekstil od kontaminacije. To je rezultat Polygiene opsežnog istraživanja i inovacije u zaštiti odjeće koja je započela sa SARS epidemijom početkom 2000-ih. ViralOff® pokazao je učinkovitost protiv širokog spektra mikroba i virusa.

Polygiene Odor Crunch® uklanja neugodan miris kroz katalitički postupak koji razgrađuje molekule neugodnog mirisa, čineći da miris nestane. DIESEL je primijenio kombinaciju ova dva tretmana na odabrane traper modele u završnoj fazi proizvodnje.

Ova ekskluzivna kombinacija smanjuje broj mikroba na površini tkanine i učinkovito razgrađuje i uklanja neugodne mirise.

Traper modeli koji sadrže navedene tretmane su: u muškoj kolekciji, D- STRUKT 009VY, D-STRUKT-NE 0069VH te kratke traper hlače D-KROOSHORT-NE 069VH i D-STRUKT-SHORT 009VY.

U ženskoj kolekciji, skinny model D-OLLIES-NE 069VH i D-JOY 009VY.

Sve navedene modele traperica karakterizira klasično Diesel DNA vintage pranje.

Diesel je primjenio Polygiene ViralOff® tretman i na majicama – T-BOWLESS-VO (ženski model) i T-JUST-VO (muški model) koje će biti dostupne u crnoj i bijeloj boji.

 

Navedeni modeli dostupni su u zadnjoj isporuci kolekcije za proljeće/ljeto 2021 a u prodaji će od svibnja.

Osim toga, Polygiene ViralOff® i Odor Crunch® ponuda nudi dodatne pogodnosti: tretmani traju cijeli životni vijek materijala te s manjim brojem ciklusa pranja životni vijek materijala se produžuje a potrošnja vode i energije se smanjuje što doprinosi smanjenju utjecaja na okoliš.

Polygiene ViralOff® ne sprečava bolesti već štiti tretirani materijal. *Testirano na određenim materijalima prema ISO18184 na virusima SARS-CoV-2, H3N2, H1N1, preko 99% smanjenja u roku od 2 sata.