DIESEL predstavlja kratki film prvu kolekciju Glenn Martensa za Diesel

Diesel i njegov kreativni direktor Glenn Martens s ponosom otkrivaju prvu kolekciju za proljeće/ljeto 2022. Ova sezona predstavlja prekretnicu za tvrtku: prva Martensova kolekcija za brand. Kolekcija proljeće/ljeto 2022 predstavljena je kratkim filomom 21. lipnja 2021. godine izravno iz Milana.

Kratki film snimljen je u suradnji s umjetnikom i redateljem Frank Lebonom, a glazbenu podlogu je snimio britanski muzičar Leon Vynehall – Dieselov evoluirani hrabri novi svijet kroz Martensovu kreativnu prizmu.

Film briše granicu između stvarnosti i realnosti. Pratimo glavnu junakinju i njezino kretanje kroz poznato ali pomalo iskrivljeno okruženje. Počinje u poznatom kućnom okruženju koje sugerira kasno noćni prizor. Nastavlja se kroz snimak urbane ulice koja podsjeća na svakodnevni ponekad pomalo hektičan život u gradu. Sljedeći prizor je vožnja liftom koja bilježi svojevrsno Dieselovo naslijeđe i Martensovu estetiku. Film završava u pomalo nestvarnoj vanzemaljskoj sobi prekrivenoj tamnocrvenim filterom; nismo potpuno sigurni je li to san ili stvarnost ili negdje između.

Kroz ovu priču Martens se fokusira na traper, žensku i mušku kolekciju i eksperimentira. Sve zajedno postaje nešto novo, neobično i potpuno individualno. Martensov koncept je suvremena interpretacija Dieselove snažne i ironične povijesti. Značajne sveobuhvatne točke uključuju prisutnost svih spolova, komponentu nalijeđa i novoosnovanu DIESEL LIBRARY.

Ključni naglasci u kolekciji su na remene, koji zajedno drže top majice i haljine. Provlačeći se kroz izreze u odjeći, remeni funkcioniraju kao neka vrsta okosnice, pretvarajući svaki odjevni predmet u inovativnu formu. Traperice s integriranim čizmama također se ističu: hlače su visokog struka ili regularnog i dolaze u različitim pranjima. Ulijevaju se u ušivene kaubojske čizme ili čizme s šiljastim nožnim pristima.

Dieselovo naslijeđe – i često reciklirano – sadrži ponovno korišten Diesel traper koji uključuje završni premaz izrađen od vrhunskih majstora.

Dieselova baština reinterpretirana je na sakoima, košuljama i trapericama koje prikazuju laserski otisak stvarajući  trompe l’oeil efekt slojeva i šavova.

Također prisutni su i komadi od džerseja koji su poput druge kože u cijelosti otisnuti na Dieselovom traperu i arhivskim Dieselovim zakrpama. Serija traper komada s reljefnim Diesel logom dodaje skulpuralnu  Martensovu stranu.

Traper je bio, jest i uvijek će biti DIESEL-ov glavni pokretač.

S kolekcijom proljeće/ljeto 2022 uvodi se DIESEL LIBRARY, genderless održiva kolekcija sadrži traperice, košulje, majice, suknje, kratke hlače i više. DIESEL LIBRARY djelovat će kao osnovna polazna točka za svaku iduću kolekciju i biti će trajna. Ona održava novu mantru tvrtke o održivosti, pružajući vrstu odjeće koja se može rjeđe kupovati i nositi duže. Svi predmeti iz DIESEL LIBRARY su dugotrajni. Navedeno predstavljanje je važan korak u Martensonovoj evoluciji Diesela nastavljajući poziciju moćnog igrača u definiranju kulture – a niti jedan materijal nije više kulturno značajno nego traper.

Zasluge za kratki film Frank Lebon, Redatelj; Christopher Simmonds, Kretivni direktor; Larissa Hoffman, Fotograf; Jabez Bartlett, dizajner seta; Ursina Gysi, Stilistica; Cyndia Harvey, Kosa; profesionalna njega kose Wella; Inge Grognard, Makeup; Midland Agency, Casting; Leon Vynehall, Glazbeni Direktor, glumi; Ella Snyder.

Ključni lookovi biti će dostupni od rujna 2021. godine u odabranim trgovinama i na diesel.com.